Careers

Polityka Prywatnosci

W Hennes & Mauritz dokladamy wszelkich staran, aby zapewnic ochrone Twoich danych podczas korzystania z naszych uslug. W tym celu opracowany zostal zestaw zasad regulujacych przetwarzanie i ochrone Twoich danych osobowych. O wszelkich zmianach w polityce danych osobowych mozna dowiedziec sie odwiedzajac nasza strone.

Dane osobowe

Ponosimy odpowiedzialnosc za wszystkie dane osobowe – takie jak imie i nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail i data urodzenia – które nam powierzasz, badz które uzyskujemy w trakcie dokonywania przez Ciebie zakupów, zamawiania katalogów, prenumeraty naszego newslettera albo tworzenia konta na stronie hm.com.

Dane te sa przechowywane przez Grupe Hennes & Mauritz, w obrebie której firma matka – H & M Hennes & Mauritz AB – jest podmiotem odpowiedzialnym za Twoje dane osobowe na mocy szwedzkiej Ustawy o ochronie danych osobowych, zas jej spólki zalezne dzialaja jako podmioty asystujace i przetwarzajace dane osobowe w imieniu firmy matki. H&M Hennes & Mauritz AB przechowuje i przetwarza Twoje dane osobowe w Szwecji, w zgodzie z postanowieniami tej Ustawy.

Ponosimy równiez odpowiedzialnosc za wszelkie dane osobowe, które uzyskujemy podczas rekrutacji lub konkursów. Dane te sa przetwarzane wewnatrz krajowego oddzialu H&M, do którego zostala skierowana aplikacja, zas przechowywane sa w Holandii. Oddzial krajowy jest równiez podmiotem odpowiedzialnym za Twoje dane osobowe na mocy Ustawy o ochronie danych osobowych obowiazujacej na terenie danego panstwa. Jesli masz jakiekolwiek pytania dotyczace swojej aplikacji badz danych osobowych, skontaktuj sie z krajowa centrala H&M – dane kontaktowe znajdziesz na stronie www.hm.com w zakladce „Contact Us”.

H & M Hennes & Mauritz AB nie udostepnia Twoich danych osobowych innym podmiotom.

Dlaczego zbieramy Twoje dane i do czego sa wykorzystywane?
Informacje, które zbieramy, sluza nam do realizacji zobowiazan wobec naszych klientów oraz do swiadczenia uslug, których od nas oczekuja. Obejmuje to równiez przesylanie informacji i ofert w celach marketingowych. Wyrazajac, za pomoca rejestracji, swoje zainteresowanie nasza oferta lub skladajac podanie o przyjecie do pracy, uzytkownik lub kandydat udziela zgody na przetwarzanie przez nas jego danych osobowych w procesie rekrutacji. Dane te sa zapisywane i przechowywane w firmie dopiero po udzieleniu przez uzytkownika lub kandydata stosownej zgody.

Polityka H&M jest niepytanie osób ubiegajacych sie o prace za posrednictwem strony internetowej o tzw. dane wrazliwe. Dlatego prosimy nie podawac informacji wrazliwych (takich jak pochodzenie rasowe/etniczne, poglady polityczne, przekonania religijne/filozoficzne, czlonkostwo w zwiazkach zawodowych, stan zdrowia, zycie intymne) kiedy zglaszasz zainteresowanie nasza oferta badz wysylasz aplikacje.

Zawsze staramy sie odpowiadac na aplikacje najszybciej, jak to mozliwe.

Warunki uzytkowania

Pliki „cookie”

„Cookie” (ciasteczko) to niewielki plik tekstowy wysylany przez strone internetowa i przechowywany na twardym dysku komputera osoby odwiedzajacej. Istnieje mozliwosc takiego skonfigurowania ustawien przegladarki internetowej, zeby przed wyslaniem pliku „cookie” do Twojego komputera na ekranie pojawiala sie wiadomosc. Wtedy sam(a) mozesz zdecydowac, czy przyjac, czy zablokowac „cookie”. Mozesz równiez calkowicie zablokowac wszystkie pliki „cookie”. Sposób zmieniania ustawien zalezy od przegladarki, dlatego zeby znalezc odpowiednie ustawienie, skorzystaj z menu Pomoc.

Jesli zdecydujesz sie zablokowac wszystkie „cookies”, mozesz nadal odwiedzac nasza strone, ale za kazdym razem trzeba bedzie na nowo wybrac kraj z listy.

Zdecydowalismy sie korzystac z plików „cookie” miedzy innymi po to, zeby przechowywac informacje dotyczace wyboru kraju, którego dokonujesz przy pierwszej wizycie na stronie hm.com. W ten sposób nie musisz za kazdym razem powtarzac tego wyboru.

„Cookie” równiez mówi nam, czy jest to Twoja pierwsza, czy kolejna wizyta na naszej stronie oraz ewentualnie które podstrony byly przegladane. Nigdy nie uzywamy „cookies” do przechowywania osobistych informacji na Twój temat. Wykorzystujemy je wylacznie po to, by ulatwic przegladanie naszej strony oraz uzyskac informacje o tym, ile osób ja odwiedza.

Linki

Strona stories.com moze zawierac linki do innych stron, które sa poza nasza kontrola. Nie mozemy ponosic odpowiedzialnosci za naruszenie integralnosci ani za tresc tych stron – linki zamieszczamy po prostu po to, zeby ulatwic osobom odwiedzajacym nasza strone znalezienie wiecej informacji zwiazanych z konkretnymi dziedzinami.

Kolory

Nie mozemy zagwarantowac, ze kolory pokazywane na stronie dokladnie odpowiadaja rzeczywistym kolorom ubran. Jest to czesciowo zalezne od reprodukcji kolorów na ekranie Twojego komputera.

Zeby dowiedziec sie wiecej o plikach „cookie”, odwiedz Cookie central.

H & M Hennes & Mauritz AB
Mäster Samuelsgatan 46
106 38 Sztokholm
Szwecja

Telefon: +46 (0)8 796 55 00
Fax: +46 (0)8 24 80 78
E-mail: info@hm.com

Rejestr spólek: Bolagsverket/ Biuro Rejestru Spólek Szwedzkich
Numer w rejestrze: 556042-7220
Osoba upowazniona do reprezentowania spólki: Karl-Johan Persson
Numer rejestracyjny VAT: VAT NO. SE556042722001